22 juli 2014

Värme

Redan några dagar efter jag fått min diagnos blev jag informerad om att de flesta som har MS inte mår bra av värme. För mig lät det jättekonstigt eftersom jag alltid har älskat värme. Jag har under alla år som gått känt mig bättre i kroppen när det varit varmt. Även om jag alltid gillat värme så har jag aldrig varit förtjust i att ligga och steka mig i solen så det har aldrig varit min grej.

För två år sedan när jag var på rehab upptäckte jag till min besvikelse att jag kände mig slapp och orkeslös hela dagen efter jag varit i varmvattenbassängen så efter två försök uteslöt jag det delen under resten av min vistelse där. Nu i maj när jag var på rehab var jag inte ner i bassängen en enda gång utan använde istället den tiden för extra balansträning och det gav bra resultat.

Jag är nu inne på min tredje och sista semestervecka och det har varit näst intill olidligt varmt hela tiden. Under de tio dagar jag var i min pappas stuga låg temperaturen mellan 27 och 33 grader och det är lite för varmt för min smak. Nu har jag varit hemma sedan i torsdags och även här har det varit varmt. Det har det varit mellan 25 och 28 grader varje dag.

Inne i min lägenhet är det rejält varmt och jag som alltid älskat värme måste erkänna att jag börjar längta efter lite svalare väder nu. Jag har tyvärr insett att jag inte mår särskilt bra i denna värme. Kroppen känns absolut inte bra just nu och jag är trött och känner mig svag och orkeslös. Det finns inte en chans att jag klarar av att träna som jag skulle behöva.

Nu över till något trevligare som jag inte haft tid att skriva om tidigare. Dagen innan jag började min semester fick jag äntligen min Mini Crosser. Första helgen hade jag besök av en god vän och sedan reste jag bort så jag hann bara provköra den vid ett par korta tillfällen. Först igår kväll gjorde jag en rejäl tur och det var helt underbart att ta sig ut på en riktig ”långpromenad” för första gången på många år!

En bild från först "långpromenaden"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar