4 februari 2015

Nytt recept på LDN

Som jag har skrivit om tidigare började jag använda LDN, Low Dose Naltroxen, i början av oktober 2013. Det är massor av år sedan jag hörde talas om LDN första gången men då jag kollade upp medicinen lite mer ordentligt visade det sig att man inte får kombinera den med Betaferon som jag använde som bromsmedicin vid den tiden. När jag slutade med Betaferon läste jag på om LDN än en gång och jag blev till slut helt övertygad om att jag måste prova och se om det var något som kunde hjälpa mig.

Jag hade turen att få tag på ett antal kapslar med LDN av en person som inte kunde fortsätta använda den på grund av biverkningar som blev för besvärande. Det är mycket få och lindriga biverkningar av LDN men har man otur så har man. När jag fick mina kapslar och skulle börja så började jag med mycket låg dos. Jag blandade ut kapslarna med vatten och startade med en dos på 0,75 mg. Döm om min förvåning när jag fick positiv effekt redan efter fyra dagar!

Det som hände efter fyra dagar var att den mycket jobbiga värk jag hade haft dagligen i evigheter plötsligt var som bortblåst. Värken har i princip hållit sig borta under de 16 månader jag använt LDN. Någon enstaka dag har jag haft en liten antydan till värk men den har inte ens varit i närheten av hur den var tidigare. Förutom att värken är borta har jag fått betydligt mer energi och jag känner mig klarar i huvudet. En annan positiv sak är att mina urinträngningar i stort sett har upphört och i maj förra året slutade jag med Detrusitol.

Ungefär en och en halv månad efter jag startat med LDN hade jag ett inplanerat läkarbesök på Hälsocentralen där jag bor. När vi klarat av det som var anledningen till mitt besök berättade jag om att jag använde LDN och om mina positiva erfarenheter. Jag berättade kort om medicinen och hade med mig en hel del papper som jag lämnade till läkaren. Hon lyssnade uppmärksamt och intresserat och när jag bad om att få ett recept så skrev hon ut ett till mig.

När jag träffade min neurolog för lite drygt ett år sedan berättade jag om medicinen jag använder och om mina erfarenheter av den. Härom veckan träffade jag min neurolog igen och under samtalets gång tittade hon på min medicinlista i sin dator och frågade om jag ville att hon skulle skriva ut ett nytt recept på LDN. Jag trodde knappt mina öron eftersom de flesta läkare är mycket ovilliga att skriva ut just den medicin jag använder. Nu har jag alltså ett nytt recept på LDN. Visst har jag tur?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar