23 maj 2016

Tid för återhämtning

För ganska exakt en vecka sedan kom jag hem efter att ha varit bortrest nästan två veckor. Min resa hade två olika resmål som av ekonomiska skäl passade bra att göra en enda resa av. Jag behövde nämligen först flyga till Arlanda i båda fallen. Första delen av min resa gick till min bror där jag tillbringade några underbara ”sommardagar”. För var faktiskt sommarvarmt under tiden jag besökte honom och det var underbart härligt efter en lång vinter. Andra delen av min resa gick till min dotter och där stannade jag en hel vecka innan jag åkte hem igen. Själva resandet gick jättebra och assistansen på de två flygplatser jag besökte fungerade perfekt.

Tisdag förra veckan var det så dags att börja jobba igen. Det var trevligt att komma tillbaka till jobbet igen men jag kunde tyvärr till min besvikelse konstatera att redan efter ett par timmar på jobbet kändes det som om jag aldrig varit ledig och allt var precis lika tungt som vanligt. Det är helt och klart så att jag egentligen inte orkar jobba. Till saken hör att jag denna min första arbetsdag hade en inplanerad läkartid på Hälsocentralen. Mitt huvudärende där var att få en remiss för rehabilitering och förnyelse av några recept. I vanlig ordning frågade min läkare hur jag mår rent allmänt och jag berättade förstås om hur jag upplever min situation. Den tid när jag låtsas att allt är bättre än det är har för länge sedan passerat.

Läkaren ansåg att jag borde gå hem direkt med en sjukskrivning på en månad. Jag tyckte inte det kändes helt bra att bara jobba en dag efter en så pass lång ledighet så vårt samtal slutade med att jag skulle påbörja sjukskrivningen från och med idag. Nu får jag äntligen gott om tid för den återhämtningen jag så väl behöver. Min plan är inte att ligga på soffan och titta i taken under tiden jag är sjukskriven för att vara inaktiv gör inte att man blir piggare och mår bättre. Jag tänker i första hand att ta dagen som den kommer och se till att sova och äta ordentligt. En del tid ska jag ägna åt träning och vistelse i friska luften och sen blir det förstås tid till lite annat.
Hoppas på att snart må bättre!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar