14 april 2014

Blå måndag

Snart är påsken här och just nu är det Stilla veckan eller som den också kallas Dymmelveckan. Den började faktiskt redan igår men Palmsöndagen. Hela den här veckan har veckodagarna egna namn men de flesta av oss håller inte reda på dagarna innan skärtorsdagen och detsamma gäller för mig. Att jag kom på att skriva det här beror på att jag med ett halvt öra hörde att det pratades om påskveckan på radion idag.

För en del år sedan lyckades jag lära mig hur man vet när påsken infaller. Jag hade hört det många gånger innan det väl fastnade och efter det sitter det. För dig som inte vet så är det så att påskdagen infaller första söndagen efter första fullmånen efter vårdagjämningen. Första fullmånen efter vårdagjämningen infaller i morgon. Nu får det räcka med ”värdelöst vetande” för den här gången.

Under en ganska lång tid har jag inte varit särskilt flitig med att skriva på bloggen. Vintern är den sämsta tiden för mig och jag har periodvis varit väldigt trött. Började piggna till lite innan jag skulle flytta men när flytten var klar infann sig den stora tröttheten igen. Sedan ett par veckor tillbaka känner jag mig piggare igen men då har istället inspirationen att skriva saknats. Men nu fick jag upp ett il och fick lust att skriva något.

För en vecka sedan fick jag äntligen den kallelse till en tvåveckors vistelse på rehab som jag har väntat så länge på. Just nu känns det inte riktigt lika viktigt som det gjorde när jag bad att få remissen men jag är trots allt i stort behov av lite mer intensiv träning. I vardagslivet är det svårt att få tid och ork att räcka till för så mycket träning som jag egentligen behöver så jag ser fram emot de där två veckorna som tar sin början den 5:e maj…

2 kommentarer:

 1. Jag har inte känt av någon riktig trötthet i vinter. Däremot har jag inte haft så stor lust att ta mig ut, trots den snöfattiga vintern. Nu när solen börjar värma vill jag bara sitta och lapa sol.
  2 veckors rehab kan nog ge ny inspiration och kraft.

  Glad Påsk!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har haft det toppen under min tid på rehab och jag märker stor skillnad på ganska kort tid :-)

   Radera