8 oktober 2014

En bra period

Under de senaste veckorna har jag haft en riktigt bra period. Det är år och dag sedan jag känt mig så pigg och alert under en så lång period i ett sträck. Jag gläds över varje dag jag känner mig pigg och jag räknar aldrig med att det ska vara så mer än en dag i taget. En av de få fördelar som sjukdomen har fört med sig är att jag uppskattar allt som är positivt på ett helt annat sätt än tidigare. Det är så sant som det är sagt att det inte finns något negativt som inte för något positivt med sig.

Just nu befinner jag mig på ett patienthotell eftersom jag än en gång har förmånen att ha blivit beviljad två veckors rehabilitering. Jag lämnade min lägenhet redan klockan 06.30 i måndags morse och jag somnade sent på söndagen så de två senaste dagarna har jag varit lite trött. Hur som helst är det härligt att få lägga det mesta av energin på träning under ett par veckor. Det har minst sagt varit lite si och så med den varan under en ganska lång tid.

I samband med inskrivningen i måndags gjorde sjukgymnasten ett test på mig och nästa fredag när jag skrivs ut kommer jag att göra ett nytt test. På så sätt får man lite koll på effekten av träningen och det är alltid trevligt. Även om två veckor inte är så väldigt lång tid så brukar det märkas skillnad när jag gör testerna. Gör man framsteg så blir det en extra peppning för att fortsätta träna när jag kommer hem igen. Tiden efter en rehab-period brukar jag alltid vara extra ”duktig” på att träna.

Tyvärr brukar träningsfliten inte hålla i sig men jag är glad så länge det varar!

2 kommentarer:

 1. Tack för din kommentar på min blogg. Du hade så fina råd att ge mig.
  Intressant inlägg. Vad är det för rehabställe? Vad är det för träning och vad gör man?
  Jag försöker läsa på om olika saker som behandlingar och annat som kan vara gynnsamt. Vet att det finns ett ställe någonstans i sydeuropa också.

  Kram <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det jag har varit på är inte något märkvärdigt men det är ändå bra att få ägna dagarna under två veckor till träning och att ha tillgång till både sjukgymnast och arbetsterapeut under tiden. När jag skrev det här inlägget var jag på dagrehab på sjukhuset i Piteå och under tiden jag var där bodde jag på patienthotellet så det blev trots allt lite vardagslyx när man slipper tänka på matlagning och disk och sånt :-)
   Kram

   Radera