30 december 2015

Lediga dagar

Jag har varit ledig lite drygt en vecka nu och har fortfaran de några lediga dagar kvar och det känns verkligen toppen. Julen tillbringade jag tillsammans med min son och mina barnbarn som nu har hunnit bli 4,5 och 2,5 år gamla. Det tar på att ha småbarn omkring sig men det roliga uppväger helt klart det som är jobbigt. Jag hade i vanlig ordning tänkt mig att hinna med att få en massa saker gjorda här hemma under den här veckan men så har det förstås inte blivit. Nåja, allt jag inte gjort finns kvar till senare.

En av de saker jag tänkt göra har jag i alla fall gjort. Jag har äntligen kommit mig för att börja kolla upp det här med färdtjänst. Det är något jag borde ha gjort för länge sedan och nu har jag äntligen kommit till skott. Jag har pratat med en person som handlägger ansökningarna och skrivit ut blanketterna jag ska fylla i. Så nästa gång jag ska åka på besök till sonen och barnbarnen kanske jag inte behöver åka buss.

Att sitta och åka buss är i och för sig inte något större problem men allt annat som hör till är ett problem. Jag ska ta mig till bussen och dessutom är det ett bussbyte på vägen dit och två byten när jag ska hem igen och det är något som numera är ett problem för mig. När jag väl kommer fram till resmålet måste jag dessutom bli hämtad och när jag ska hem måste jag ha skjuts till bussen. Att åka lokaltrafik är inte ens att tänka på när jag har en väska och måste använda en krycka när jag går. Min nästa resa blir  förhoppningsvis enklare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar