17 mars 2014

Så himla trött

De senaste veckorna har jag känt mig så himla trött. Till viss del kan det vara ”efterdyningar” från flyttningen men igår slog det mig att jag var jättetrött ungefär vid samma tid förra året. Det kanske trots allt är så att jag ”lider” av vårtrötthet även om jag aldrig tyckt mig göra det. Eller så är det bara helt enkelt så att jag blivit extra känslig för minste lilla extra påfrestning. Nåja, tänker inte ens försöka analysera det hela utan det är som det är.

Hela förra veckan var jag supertrött efter jobbet och det var precis likadant i dag. När jag kom hem gjorde jag en kopp kaffe och satte mig i soffan med min iPad i knät. Det är min vanliga rutin efter jobbet. För det mesta brukar jag bli sittande i soffan tills det är dags att börja med maten. Idag var jag så trött att jag bestämde mig för att lägga mig en stund så jag ställde mobilen på väckning och tog en filt och lade mig på sängen. Slumrade till kanske en kvart och var piggare när jag vaknade till. Innan jag började med maten diskade jag gårdagens disk och när jag lagat mat och ätit var jag lika trött igen. Då var klockan nästan halv sex och vid den tiden är det nog ingen bra idé att sova igen men jag kan lova att det inte kommer att dröja länge innan jag ligger i min säng.

På tal om sömn så laddade jag för några veckor sedan ner en app till min telefon som heter ”Sleep Cycle”. Man kan använda den för att väckas när man verkar sova som lättas och den funkar faktiskt hyfsat bra. En nackdel är att man måste ha telefonen i sängen när man sover och det är jag inte riktigt förtjust i. Men det är rätt kul att se statistiken som blir så jag har bestämt mig för att fortsätta använda appen ett tag till…

2 kommentarer:

  1. Jag har också haft en period då jag varit extra trött, så jobbigt och inget blir gjort. Utan jag ligger på soffan dag ut och dag in. Men nu börjar det bli lite bättre, fast idag känns kroppen tung igen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är otroligt jobbigt men trötthetsperioder. Sedan några dagar tillbaka känner jag mig också bättre men det går i vågor och helt utan förvarning blir jag i dålig form så det går i vågor...

      Radera