26 februari 2014

Som en ungdom

Vi är ett gäng mycket goda gamla vänner som träffas allt för sällan men i fredags var det dags. Varje gång vi ses säger är vi alla vara eniga om att vi borde träffas oftare men av olika skäl blir det inte så ofta som vi tänkt oss. Nu i fredags var jag precis lika trött som jag var förra fredagen och jag hade än en gång mest lust att stanna hemma och dega i soffan men jag uppbringade den viljestyrka jag hade och gjorde mig i ordning för kvällen. Jag visste ju att jag skulle ångra mig om jag stannade hemma och jag visste att det skulle bli en trevlig kväll och att värsta tröttheten skulle ge sig frampå kvällen. Vi hade bestämt oss för att starta kvällen med ett glas vin hemma hos en av oss för att sedan åka till en restaurang och äta middag. Därefter skulle tillbaka till mötesplatsen för att fortsätta kvällen.

Där vi åt har de plankstek som fredagsspecial. Det är länge sedan jag åt plankstek senast och maten var jättegod. Kvällen blev som väntat trevlig och i vanlig ordning rusade timmarna iväg. Klockan var ungefär kvart i ett innan jag var hemma igen och jag somnade som en stock och sov gott. Dagen efter kände jag mig av förklarliga skäl ganska seg och jag gjorde inte många knop på lördagen. Jag hade räknat med att tillbringa kvällen ensam men vid sextiden hörde en annan god vän av sig och undrade om jag orkade med besök på kvällen. Visst kände jag mig trött men mina ensamma kvällar är väldigt många så jag hade ingenting emot att få besök. På lördagen blev det inte druckit så mycket vin men den kvällen blev klockan var nästan två innan jag låg i min säng.

Det var väl inte värsta partajandet under helgen men två sena kvällar i rad blev i mesta laget för mig och på söndagen var jag riktigt trött. Så går det när man beter sig som en ungdom. Helgen var riktigt rolig även om det blev lite väl mycket för mig. Ibland blir jag så vansinnigt trött på att jag inte ens orkar hälften av det jag vill göra så då låtsas jag att jag är frisk och gör mer än jag egentligen klarar. Man lever trots allt bara en gång. Nu har jag jobbat tre dagar i rad och ska vara ledig i fyra dagar. Eller ledig och ledig, helgen som kommer blir inte heller särskilt vilosam. Jag ska nämligen flytta till min nya lägenhet under helgen. Så himla skönt det ska bli när flytten väl är över!

2 kommentarer:

 1. Hur trött eller hur länge efter är du övermäktigt trött efter såna kvällar?
  Men visst är det värt den eländiga trötthet som kommer efter även om tillvaron liksom stannar av.
  Får du ngn hjälp med flyttstäd & packning osv eller har du allt det själv?
  Det är mycket jobb med flytt & jag hoppas att du får mycket hjälp.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är trött i flera dagar efter ibland upp till en vecka och det är alltid lika frustrerande att orken räcker så lite som den gör. Det enda jag vill är att leva ett någorlunda normalt liv och att inte ständigt vara tvungen att prioritera bort saker jag vill göra.

   Det är många som ska hjälpa mig med flytten så jag ska mest vara koordinator. Flyttstädningen köper jag. Det är dyrt att inte orka så mycket själv och dessutom har man mindre pengar när man bara kan jobba halvtid. Som tur är får jag ändå min ekonomi att gå ihop. Fast det beror inte på min inkomst utan på det arv som blev när min mamma avled för några år sedan. Det kunde alltså varit värre.
   Kram

   Radera