14 december 2014

Trögstartad

Ibland blir jag så himla trött på att jag är så trögstartad på morgonen. Jag märkte nog av det här ganska kort tid efter jag fått min diagnos men då var det inte allt för störande. Under de senaste åren har det blivit allt värre. Det tar minst en timme från det jag stiger upp tills mina små grå vaknar till ordentligt. Så länge det är ljust när jag stiger upp går det någorlunda men under mörkaste vintern är det alldeles hopplöst jobbigt. För att det över huvudtaget ska fungera de dagar jag jobbar följer jag alltid samma rutin och om mina cirklar av en eller annan anledning rubbas blir det kaos.

 Det är nog trots allt tur att jag lever ensam så att det inte finns så många störningsmoment här hemma. När jag skriver att det är tur att jag lever ensam så är det förstås inte lika med att jag vill leva ensam. Men nu är det som det är och jag har otroligt svårt att föreställa mig att det skulle kunna vara på något annat sätt än det är just nu. Nåja, det är inte någon mening med att jag ens funderar på den saken som livet ser ut just nu. Jag lever i nuet och tar en dag i sänder.

I morgon är det dags för en ny arbetsvecka och det blir den sista vanliga arbetsveckan på ett tag. Det enda jag gillar riktigt mycket med julen är de extra lediga dagar som den som regel för med sig. Förra julen var jag hemma helt själv och det var andra gången i mitt liv jag hade en sådan jul. Det är inte alls farligt att vara ensam under julen när det är frågan om självvald ensamhet. Jag hade en riktigt skön och avslappnande helg även om den blev en liten aning långtråkig. På fredag kommer min dotter hit och hon ska fira jul med mig och det ser jag verkligen fram emot!

1 kommentar:

 1. Självvald ensamhet kan vara skönt emellanåt.
  Jag lever också ensam idag. Jag gick igenom en uppslitande skilsmässa för ett par år sedan efter ett femårigt äktenskap.
  Idag tycker jag nog att ensamheten är tärande. Speciellt efter att jag insjuknade i oktober och fick min MS-diagnos strax efter det. Visst har jag vänner - men du vet, alla har fullt upp med sitt med familj och barn.

  Jag lider just nu av ensamheten, men som du skrev, det är som det är. Jag ska dock ta tag i saker jag drömt om under en längre tid. Jag har pratat ihop mig med min syrra och en vän. Vi ska leta efter en ateljé där vi kan husera. Jag tycker om att måla, skriva och fotografera och redigera bilder.

  Min syrra är illustratör och min vän Anna målar också. Känner att min kreativa ådra måste få komma ut, på riktigt. Jag gick en målarkurs i Stockholm förra året och efter det fick jag blodad tand. Jag mår så bra själsligen av att syssla med kreativa saker.

  Att veta att det är bara att gå dit och hänga, fika med dom andra och göra sitt är en dröm :-)

  Jag önskar dig en riktigt fin jul tillsammans med din dotter om vi inte hörs innan dess <3

  SvaraRadera