16 april 2013

Hoppas innerligt

Det är sällan jag har tråkigt jag måste erkänna att jag tycker att det är riktigt långtråkigt just nu. Jag har tidigare berättat om den stora tröttheten som drabbat mig. Den har inte gett med sig utan kommer och går i vågor. De stunder jag känner mig någorlunda pigg är inte långa. Den mesta tiden är jag mer eller mindre däckad av trötthet. Kruxet med den här tröttheten är att det inte går att sova sig pigg. Det är det som kanske är det mest karakteristiska för fatigue som inte är någon normal trötthet.

Jag var hemma nästan hela förra veckan och nu är jag sjukskriven till och med nästa vecka. Hoppas innerligt att det här ger med sig och att jag blir piggare. Som det är nu känns det riktigt tröstlöst. Att klara de mest basala vardagliga bestyren räcker för att göra slut på den lilla kraft och ork jag har. Idag har jag varit till jobbet för att lämna en kopia på mitt sjukintyg. Det var helt underbart skönt ute och nu smälter snön i rask takt. Fåglarna verkar ha vårkänslor och de kvittrar för fullt. Det här är en fin tid även om jag är trött.

Men det blir snart bättre!

6 kommentarer:

 1. Känner igen den tröttheten med min diagnos.

  Ta hand om dig och hoppas det vänder snart!!

  Varm kram Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas att du inte är trött hela tiden! Jag gör så gott jag kan för att ta hand om mig och igår hade jag en ovanligt bra dag. Den bästa på ganska länge :-)
   Kram

   Radera
 2. När tröttheten är som värst så blir jag rädd att den inte kommer att försvinna & det känns tröstlöst men den blir mindre eller obefintlig tillslut så va' rädd om dig, det blir bättre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har haft perioder av trötthet tidigare och det har alltid gett med sig efter ett tag så jag är inte orolig över att det ska vara så här för evigt. Det blir nog bättre snart :-)

   Radera
 3. Vad tråkigt att du är så trött men så skönt att du kan vara hemma och vila dig trots att du blir rastlös. Jag känner igen det där när orken och det man vill göra inte går hand i hand. När jag fick min ms gillade jag inte alls ordet vila, just för att jag blev så fruktansvärt uttråkad.
  Hoppas du kan hitta på lite skoj och samtidigt vila upp dig.
  Lite lagom svår kombination:).
  Varm kram från mig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med åren har jag blivit bättre på att vila även om det inte alls är kul att "slösa" så mycket tid på att göra ingenting. Av att göra något roligt brukar man bli piggare men när man inte en orkar göra något roligt är det värre :-/

   I vilket fall ska jag gå ut och äta middag med min närmaste väninna i morgon. Äta måste man ju gör även när man är trött och jag slipper ju att laga mat och diska då så det blir bra!
   Kram på dig med :-)

   Radera