17 juni 2013

Ett bra liv

Förra måndagen togs det stift jag haft i en tå på höger fot bort och jag trodde knappt det var sant när jag fick se hu långt stiftet var. Resten av dagen hade jag lite ont i tån men det var ingen större fara. Nu är det bara drygt en vecka kvar innan jag får belasta min opererade fot fullt ut och det ska bli intressant att se hur det kommer att kännas. Foten är fortfarande lite svullen och den sväller under dagen så jag kommer inte att kunna använda vilka skor som helst. Det är tur att det är sommar och att jag har ett antal sandaler som är reglerbara så det fixar sig nog.

När min moster var på besök för snart två veckor sedan erbjöd hon sig att komma tillbaka igen och hjälpa mig att röja i den röra jag hade i mina två förrådsutrymmen. På grund av min MS har jag aldrig haft krafter att göra det ordentligt sedan jag flyttade in i min lägenhet. En del av det jag tog med mig från mitt gamla hem har helt enkelt legat i olika kartonger och påsar. Under förra veckan fick jag hjälp att gå igenom allt och det känns helt underbart. Hela lägenheten är ordentligt städad och dessutom har min moster både putsat fönster och planterat om krukväxter.

Förra veckan blev elen till min tvättmaskin dragen och det är helt fantastiskt att ha en egen tvättmaskin. Nu kan jag tvätta lite då och då och slipper att passa tider och att slita ut mig på att gå två trappor till källaren. Jag har under flera år stått i bostadskön för att byta till en lägenhet på markplanet men nu är det inte alls lika angeläget att flytta. Jag vill helst bo kvar där jag bor så länge som möjligt för min lägenhet är jättefin och jag trivs väldigt bra i den. Just nu känner jag mig mycket nöjd med allt. Visst önskar jag att jag inte hade min sjukdom men jag har ett bra liv trots allt!

2 kommentarer:

 1. skönt när man kan hitta guldklimpar i det man har.

  Hade gärna haft en egen tvättmaskin, slipa att dela med mina nya äckliga grannar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skulle jag inte ha förmågan att se det som trots allt är positivt i livet skulle jag nog varit galen vid det här laget :-) Att äntligen ha en egen tvättmaskin är underbart!

   Radera