4 september 2013

Många telefonsamtal

Ibland har saker och ting en tendens att klumpa ihop sig. Det har det gjort för mig och under dagen har jag ringt många telefonsamtal om än det ena än det andra. Jag har ägnat större delen av min ”lediga” dag just till att ringa. Började med att ringa neuromottagningen för att fråga om det finns något läkarbesök inplanerat för mig hos neurologen. Nu är det drygt ett år sedan jag var där och när jag fick min första dos Mabthera fick jag veta att jag ska göra en ny magnetröntgen och att man efter det ska ta ställning till om jag får någon mer behandling eller inte. Jag fick besked om att tid för magnetröntgen är bokad och att jag kommer att få läkartiden senare. Tyvärr kommer jag att få träffa en ny neurolog nästa gång men den saken är det inte mycket att göra åt.

För ett år sedan pratade jag med neurologen om LDN och nu har jag samlat på mig information och har tänkt ta upp den frågan igen. Tydligen är många neurologer ovilliga att skriva ut LDN så när jag ändå var på gång ringde jag hälsocentralen för att boka en tid med läkaren där. Att få en tid hos läkartid hos henne var inte möjligt så jag får nöja mig med en telefontid. Jag har flera saker jag ska ta upp och en av dem är just LDN. Kommer inte att ge mig innan jag får en chans att prova.

Jag har även ringt Försäkringskassan för att fråga om min ansökan om förebyggande sjukpenning. Löneavdraget har jag redan fått men inget beslut från försäkringskassan och några pengar har inte synts till. Min kassa är i stort behov av påfyllning och jag får nog vänta ett tag till på pengarna eftersom min ansökan av någon anledning hade blivit liggande utan att någon tagit tag i den.

Efter dessa samtal ringde jag några till som jag inte tänker gå in på då de knappast är av något intresse för någon. Sist men inte minst ringde jag till Universitetssjukhuset i Umeå för att försöka ta reda på hur mitt D-vitaminvärde var 1992. Har skrivit lite om det i ett tidigare inlägg. Jag fick inget svar hos Jonatan Salzer men jag fick veta hans mailadress så jag har skickat ett mail med mina frågor. Hoppas innerligt att jag kan få ett svar på mina frågor. När jag får svar kommer jag självklart att skriva om det på bloggen…

4 kommentarer:

 1. hej. jobbigt att ringa alla måsten men det känns skönt efteråt.
  blir lite nyfiken på LDN det måste du berätta mer om. Stå på dig. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns inte som om jag gjort annat idag än ringt. Fick ringa flera gånger till vissa ställen. Har ändå kvar några till samtal som jag kan spara till en annan dag :-) Har skrivit lite om LDN i ett annat inlägg för ett tag sen. Du kommer till det om du klickar där det står LDN med rosa text. Ska skriva lite mer om det någon dag när jag känner inspirerad.
   Kram

   Radera
 2. Att sitta i telefon så mycket under en dag är en riktig energitjuv så du kan känna dig riktigt duktig.
  Jag vet nog inte vad LDN är så jag måste läsa jag oxå. :-)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kände mig riktigt duktig efter alla de samtal jag ringde den dagen :-)
   Kram

   Radera