5 maj 2014

Påbörjat

Idag har jag äntligen påbörjat min två veckor långa rehabilitering. Det är första gången jag är på rehabilitering på våren. Alla tidigare år har jag varit här under två veckor i augusti så det känns lite annorlunda eftersom jag är van vid att det är sommar när jag är här. Den här första dagen har jag inte hunnit med någon direkt träning men det har ändå blivit lite träning eftersom jag har genomgått ett antal tester. Det var positivt att få konstaterat att jag klarade av balanstestet lite bättre nu än jag gjorde i höstas. Största förklaringen till att det gick bättre nu är förmodligen att jag var extra nergången i höstas eftersom jag varit i ovanligt mycket stillhet under förra sommaren på grund av att jag opererade min högra fot i mitten av maj förra året. Det känns som alltid lika positivt att vara här och jag har goda förhoppningar om att jag ska märka att jag förbättras under den här tiden.

Under helgen som gick var jag på en nöjesresa tillsammans med den av mina vänner som jag umgås mest med. Efter lunch på fredag åkte vi till Skellefteå och vi har bott på hotell under två nätter. Vi hann med en liten shoppingrunda redan på fredagen och sedan gick vi på en pub och drack en öl. Det var så mysigt att sitta där att vi bestämde oss för att äta vår middag där. Vi åt fish and chips och drack en öl till innan vi gick tillbaka till hotellet. På lördagen blev det lite mer shopping och lyxigt värre med både lunch och middag ute. Istället för att åka hem igår så tog jag bussen till Piteå. Jag hade ordnat så att jag fick komma till patienthotellet redan igår och det var verkligen skönt att slippa stiga upp i ottan i morse för att åka hit. Det är allt från mig för den här gången. På återhörande!

4 kommentarer:

 1. Det är nog jättenyttigt med en längre period och bara fokusera på sig själv.
  Det kan vara svårt att uppfatta förbättringar i vardagen men vid "riktiga" test ser man verkligen om det har hänt något.
  Hoppas att du får två härliga veckor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Idag har jag haft en riktig träningsdag och det har känts jättebra!

   Radera
 2. Är rehabiliteringen i dina hemtrakter alltså Norrbotten?
  Jag skulle kanske vilja åka på ngn rehabilitering men isf nära hemmet.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är i regi av Norrbottens läns landsting som jag hör till. Kolla med din läkare om det inte finns något i närheten och be att få en remiss.
   Kram

   Radera