28 maj 2013

Bara delvis invigt

Nu har det gått två veckor sedan jag opererade min fot och i morgon är det två veckor sedan jag kom hem. Under de senaste två veckorna har det inte hänt mycket här hos mig. Jag har haft tillräckligt med bara det nödvändigaste vardagliga som ”måste” göras. Det är extra ansträngande att gå nu när jag inte får stödja fullt ut på foten och det är det som gäller de närmaste fyra veckorna framåt. Redan nu är jag hur less som helst på det här. Fast det värsta är nog trots allt att jag inte rör mig så mycket som jag brukar, vilket i och för sig inte alls är särskilt mycket. Någon annan träning kan jag inte heller göra så jag tycker att det känns som om jag blir sämre rent kroppsligen. Men det är inte mycket jag kan göra åt den saken just nu.

Jag hade tänkt mig att jag skulle ha mer tid över för bloggen nu när jag är hemma men så har det inte blivit. Inte för att jag inte har tillräckligt gott om tid utan för att det är jobbigt att sitta vid datorn nu. Foten ska helst hållas i högläge så mycket som möjligt och det är det som gör det jobbigt att sitta vid datorn. Men även det kommer förstås att bli bättre. Än har det inte gått så mycket tid även om det känns som om det har gått lång tid sedan jag kom hem. Men jag ska inte klaga. Vädret har fortsatt att visa sig från sin allra bästa sida och jag har kunnat sitta ute varje dag. Jag har antingen haft besök eller pratat i telefon med någon varje dag så jag är inte helt isolerad.

I slutet av förra veckan fick jag ett mindre badkar och en liten tvättmaskin i mitt badrum. Något eluttag är inte fixat än så jag har inte kunnat börja använda tvättmaskinen men det blir väl snart. Mitt nya badkar är ett sittbadkar och det har jag inte heller kunnat inviga ordenligt på grund av den där foten du vet. Sedan tidigare hade jag en sittbräda till badkaret och det är ju tur. Att stå upp och duscha eller att sitta ner i badkaret jag också vänta med i fyra veckor till. Mitt nya anpassade badrum är alltså bara delvis invigt än. Jag har alltså en del att se fram emot. Under tiden passar jag på att leva i nuet och tar en dag i sänder. Det går absolut ingen nöd på mig även om jag måste erkänna att jag har lite långtråkigt nu när jag är mindre mobil än vanligt…

2 kommentarer:

  1. Oj, vad roligt att ha ett nytt badrum. Jag har inte heller tid nu för bloggen. Vill så mycket men hinner inte allt jag vill. Skulle behöva lägga till ett par timmar varje dygn.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har massor med tid för bloggen men inte ork att sitta vid datorn så länge. Men snart nog foten bättre :-)

      Radera