12 januari 2014

Om jag hade pengar

Att jag inte gillar mörker, kyla och snö har jag nog skrivit om ett antal gånger. Ända sedan jag var i tonåren har jag haft det jobbigt på vinter. Vill helst inte göra någonting annat än att sova bort den mörka kalla tiden. När jag fick min diagnos för massor av år sedan var en av de första saker jag fick höra att man inte brukar tåla värme när man har MS utan att man brukar må bättre av kyla. För mig lät det helt osannolikt eftersom jag alltid varit frusen av mig och alltid avskytt kyla.

Märkte redan från början att jag kände mig stelare och gick sämre när det är kallt och så har det fortsatt att vara under alla år. Jag gillar inte att det blir allt för varmt heller och det har jag aldrig gjort. Att ligga och steka sig i solen har aldrig varit min grej men det får gärna vara omkring 25 grader varmt för min del. Under många år har jag tänkt på hur fantastiskt det skulle vara att få åka på rehabilitering utomlands men den typen av rehabilitering beviljas inte i ”mitt” landsting.

Om jag hade pengar skulle jag åka en månad varje vinter på egen bekostnad men de pengarna har jag tyvärr inte. Skulle inte tro att det är så många som har råd att bekosta en sådan rehabilitering ur egen kassa så det får nog förbli en dröm. På torsdag ska jag på ett läkarbesök på Hälsocentralen här och då ska jag be att få en remiss till dagrehabiliteringen. Jag brukar vara där två veckor i augusti varje år men på vintern blir jag så inaktiv att jag skulle behöva en period under våren också.

Men om jag hade pengar skulle jag åka utomlands istället.

2 kommentarer:

 1. Jag blir också stel av kyla & jag blir som en geleklump av värme, "min" sjukgymnast sa att värme triggar igång spasticiteten men kylan gör mig som en pinne & jag rör mig väldigt dåligt.
  Vad trist att "ditt" landsting inte beviljar rehabresor & väldigt konstigt tycker jag...
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Allt handlar om pengar antar jag. Hur vi som är sjuka mår och vad vi behöver är mindre viktigt...
   Kram

   Radera