16 oktober 2013

Det var inte akut

På neurologmottagningen har de telefontid mellan klockan 10-11 varje dag. Jag ringde dit i måndags och en telefonsvarare sa att det var slut på tider som jag kunde bli uppringd på. Tittade på klockan som finns på telefonen och den var en minut över tio. Jag tyckte förstås det var lite mysko att det kunde vara slut på tider redan då men det jag ville var ju inte särskilt akut så jag bestämde mig för att göra ett nytt försök igår. Eftersom jag var på jobbet när jag skulle ringa föll det sig inte bättre än att klockan var nästan kvart i elva när jag äntligen kunder ringa och tiderna var förstås slut. Suck!

Nåja, det var ju inget akut så det var bara att vänta till idag. Jag kollade upp att telefontiden verkligen var den jag trodde och visst var det så. Hur det nu än var så ringde jag redan tjugo minuter innan för man vet ju aldrig om det blivit någon ändring och att de missat att lägga in det på hemsidan. Den här gången gick det bättre och jag fick en ungefärlig tid när jag skulle bli uppringd. Det var en och en halv timme senare så jag for iväg och handlade lite under tiden. När jag kom hem igen slog det mig hur det ligger till. Man kan ringa mottagningen när som helst men de tidigaste tid de ringer upp är klockan 10. Så är det så klart. Man lär så länge man lever och det var ju inte akut.

Mitt samtal gällde bara en fråga om när jag kommer att få träffa min nya neurolog. Jag ville dessutom tala om att jag inte bara vill få ett skriftligt svar på om jag kommer att fortsätta med Mabthera. Det visade sig att det var inskrivet på mig att jag ska göra ett återbesök ett år efter jag förra gången jag fick Mabthera. Jag ifrågasatte det eftersom jag när jag var på sjukhuset i mitten av januari fick veta att jag eventuellt skulle få en påfyllning efter ett år men att det först skulle göras en MR. I fredags gjorde jag MR och av vilken anledning ska jag vänta tre månader men att få veta hur det blir?

Sköterskan ska ta upp min fråga så nu får jag bara vänta och se…

4 kommentarer:

 1. Det är en självklarhet tycker jag att få svar av sin läkare och att vänta så länge är ju galet fel...
  Hoppas du har det bra annars!
  Varm kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så kul att höra av dig Messan! Jag tycke också det lät konstigt att jag ska vänta. I och med att jag ringde kanske jag inte behöver vänta så länge :-)
   Kram

   Radera
 2. Vänta ? Nej det ska du verkligen inte behöva göra . Man vill ju ha ett svar även det inte är akut ... Som dem säger . Kram till dig// frökenMs

  SvaraRadera
  Svar
  1. I vilket fall får jag inte Mabthera igen förrän i januari men jag vill så klart träffa neurologen innan och få veta hur det var med min MR. Kommer att få en ny neurolog som jag aldrig träffat tidigare...
   Kram

   Radera