4 december 2013
Fröknäcke
Idag har jag bakat ett fröknäcke som jag tycker är jättegott. Receptet kommer från en av mina Facebookvänner som äter LCHF-kost men det funkar precis lika bra när man äter paleo-kost eftersom det inte finns vare sig gluten eller någon mejeriprodukt i fröknäcket. Vill du prova att baka det så får du receptet här:
200 g solrosfrön
50 g linfrön
50 g sesamfrön
50 g hackade pinjekärnor
4 msk fiberhusk
1 tsk salt
5 dl vatten
Blanda allt och låt svälla 10 minuter. Bred ut på två plåtar klädda med bakplåtspapper. Skär i rutor innan gräddning. Grädda cirka 1 timme och 15 minuter i 160 grader.
Jag brukar göra halva satsen och den här gången hade jag ungefär hälften pinjekärnor och hälften pumpakärnor i mitt fröknäcke.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Hej . Ser gott och nyttigt ut;)
SvaraRaderaKramas från frökenms
Det är både gott och nyttigt :-) Dessutom är det superenkelt att göra. Inte alls som att baka annat. Det som är mest jobb är att få ut smeten på plåten.
RaderaKram