27 oktober 2011

Slut på lyxlivet

I natt har jag sovit i min egen säng för första gången på två veckor. Även om jag har sovit bra under tiden jag varit bortrest så är det ingenting som går upp emot den egna sängen och framför allt den egna kudden. Min resa till Teneriffa har varit jättebra. Det var cirka 25 grader varmt hela tiden och det är helt perfekt för mig. Under resan har jag både ätit och druckit gott men nu är det slut på det slappa lyxlivet för den här gången.

Jag har varit ledig idag och har semester även i morgon och på måndag. Det känns verkligen bra att inte behöva börja jobba direkt jag kom hem. Just nu ser det mer eller mindre ut som ett bombnedslag här hemma. Med mina begränsade krafter tar det sin tid att få ordning på allt men innan ledigheten är slut är jag säkert i fas igen. På förmiddagen idag har jag tagit hand om ett mindre berg av tvätt och är trött i benen efter turerna till tvättstugan.

Jag måste nog ta tag i att frågan om bostadsanpassning snart. Som det är nu kan jag inte ha egen tvättmaskin och att ha det skulle verkligen underlätta min vardag. Jag har två trappor ner till tvättstugan och att gå i trappor tar på mer än att gå där det är slätt. Tänk att det ska vara så svårt att ta sig för att fixa en sån grej. Att vara till besvär och att be om hjälp är något jag alltid haft problem med. Jag vill helt enkelt klara mig själv.

Men det vill nog alla skulle jag tro…

4 kommentarer:

 1. Det där med att be om hjälp, det är inte lätt.
  Tror inte man kan lära sej det, -det är bara så´n man är. :-) Välkommen hem!

  SvaraRadera
 2. Tack för välkomnandet! :-)

  Ibland måste jag be om hjälp med vissa saker. Om det är något jag känner till i förväg gruvar jag mig i evigheter innan jag frågar. Helknäppt egentligen!

  SvaraRadera
 3. Det är klart att man kan lära sig att be om hjälp! Man måste bara öva på det, och testa det ett par gånger, tillslut inser man att det inte är så farligt, och att det faktiskt lönar dig!

  SvaraRadera
 4. Jag HAR faktiskt blivit duktigare på att be om hjälp men det är fortfarande väldigt svårt. Men övning ger träning ;-)

  SvaraRadera