9 oktober 2011

Varm i hjärtat

Att formulera sina tankar i skrift är inte så enkelt som man ibland kan tro. Man tänker mycket fortare än man skriver och för mig är det så att jag tänker bättre när jag inte sitter vid datorn. Allra bäst är jag på att formulera mina tankar när jag ligger i min säng sent på kvällen och det är mörkt. När jag gick till sängs igår började jag tänka på vad jag skulle skriva i mitt nästa inlägg. Allt var fullständigt kristallt och de formuleringar jag gjorde i tanken var jättebra. Nu när jag sitter här för att skriva är det inte alls lika klart. Det allra svåraste är att veta hur man ska börja på ett bra sätt. Börjat har jag ju redan gjort men än har jag inte kommit till det jag tänkte på igår. Det mitt inlägg skulle handla om. Mina tankar handlade om kärlek och hur många människor man kan känna kärlek för.

Det är som om varje ny person som får plats i ens hjärta får ett helt nytt rum som bara är till för just den personen. Jag föreställde mig hur hjärtat blir större och större för varje nytt rum som kommer till. Den som en gång har fått ett rum i ens hjärta flyttar aldrig ut igen. Vissa rum krymper med tiden men de finns ändå alltid kvar. Anledningen till mina tankar igår kväll är mitt barnbarn. Hon är den som bor i det allra nyaste rummet i mitt hjärta. En annan sak jag tänkte på är det här med att vi tycker att kärlek är förknippat med hjärtat. Alla känslor lär sitta i hjärnan men det måste finnas en alldeles speciell koppling mellan hjärnan och hjärtat när det gäller vissa känslor. Både kärlek och sorg känns tydligt i hjärtat. Av kärlek blir jag glad och varm i hjärtat. En härlig känsla!

2 kommentarer:

  1. Vilket varmt och fint inlägg. Jag tycker du skriver fantastiskt bra. Jag sugs in i det du skriver direkt och läser om och läser om. Barnbarnet som flyttat in i det allra nyaste rummet - så fantastiskt vackert formulerat. Jag kom att tänka på "min knodd" och vilket jättestort rum han fick och har.
    Det är så givande att läsa det här inlägget om hjärtat och kopplingen till hjärnan. Jag tycker även att hjärtat har en stor koppling till själen. Min själ blir större och större, tryggare och tryggare när den stadigt fylls på med kärlek. Tänker jag efter så kommer det ny kärlek hela tiden, av olika slag. Nu har ju t.ex du en plats i mitt hjärta.

    Kram :-)

    SvaraRadera
  2. Jag blir nästan lite generad över det beröm du ger mig, men mest glad förstås :-) Igår fick jag ett mms med en bild på min lilla älsklig och då började jag längta extra mycket efter att träffa henne igen. Nu är det bara tre veckor kvar tills jag får göra det.
    Kram

    SvaraRadera