15 mars 2013

Livet återvänder

Min morgontrötthet har jag nämnt i ganska många inlägg om jag inte missminner mig. De senaste veckorna har jag inte alls känt av den. Det har istället gått riktigt lätt för mig att ta mig upp. Förmodligen beror det på att jag vaknat av ljuset en stund innan det varit dags för väckning. Så skulle jag alltid vilja ha det. Vårtrötthet är jag aldrig har känt av. När ljuset återkommer brukar jag bli piggare och få ökad energi och ork. Den här tiden av året tycker jag att livet återvänder och det är så härligt att känna att det gör det.

Nu är det tyvärr inte riktigt som det brukar vara. De senaste veckorna har min energi bara räckt några få timmar och redan vid lunchtid har den varit slut. Varje eftermiddag har jag blivit förfärligt trött. Varför det varit så har jag ingen aning om. Det är denna oförklarliga trötthet som är främsta orsaken till att det blivit få blogginlägg från mig. Jag vill helst inte skriva ”gnällinlägg” men ibland känns det inte särskilt uppåt och det är väl bra att även dela med sig av den sidan av livet. Skulle inte tro att det är så många som alltid är pigga och alerta.

Eftersom det är som det är just nu är jag glad över att det är helg nu. Jag behöver verkligen några lediga dagar och jag har ingenting inplanerat för dagarna som kommer utan har tänkt vila och ha det så bra som jag kan. När jag har ätit ska jag inta ryggläge i soffan och senare i kväll ska jag titta på filmen ”Lyckan, kärleken och meningen med livet” som är baserad på boken med samma namn. Jag har läst boken och nu ska det bli trevligt att se filmen. Det blir lagom ansträngande sysselsättning när man är trött som jag är nu…

8 kommentarer:

 1. Vad tyckte du om filmen? jag har påbörjat boken men inte läst färdigt den, men jag har sett filmen två gånger. Jag tycker om det jag ser trots att filmen inte riktigt riktigt griper tag i mig. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Filmen var väl så där. Boken är bättre än filmen men så är det för det mesta när en film bygger på en bok... Kul att höra av dig förresten! :-)

   Radera
 2. Hej hej - har inte läst boken.
  Har du fått vinter?
  Hos mig är det vitt vitt vitt :/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vinter har jag haft länge och det dröjer än ett tag innan den tar slut...

   Radera
 3. Min sömn har blivit helt ur rutin nu..när ljuset kommer på morgonen. Kan vakna allt mellan 03 och 05 på morgonen och vara pigg.Men efter en stund kan jag somna till stundvis..och ibland ligger jag bara och väntar på att alarmet ska ringa,så jag får gå upp.Vilket slutar med att jag somnar i soffan på kvällen. För min energi tar hel slut på 2 sek.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att vakna på natten och ligga vaken är väldigt jobbigt som tur är har jag det inte så. Hoppas din sömn fixar sig och blir normal snart!

   Radera
 4. jag har boken liggande men ej påbörjad än

  hoppas du fått tillbaka lite energi.

  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland är det så med böcker att de blir liggande. Jag har flera böcker liggande som ska läsas...

   Tyvärr har min energi inte kommit tillbaka men jag väntar på att den ska göra det snart :-)
   Kram

   Radera