2 mars 2013

En riktig pärs

För några dagar sedan berättade jag om att det var rena rama vårvädret här. Nu är det slut med det och idag har det snöat hur mycket som helst. Det har kommit minst en decimeter och förutom att snön har vräkt ner så har det blåst en hel del. När det blir sånt här väder hinner snöröjningen inte med eftersom det så klart måste fokusera på att se till att vägarna är körbara. Mitt på dagen gick jag ut och det var en riktig pärs att plumsa fram i all snö. Att gå i snön var som värsta träningspasset. När jag kom hem igen var jag helt slut i benen.

När jag var och handlade bestämde jag mig för att göra korvgryta till middag. Jag gjorde samma gryta härom veckan och tyckte att den var jättegod. Receptet hittade jag på bloggen Markos mat och istället för att skriva ner receptet länkar jag till det. Bilden har jag inte heller tagit själv utan lånat från Markos mat. Min vana trogen har jag inte följt receptet till fullo utan jag har gjort några ändringar. Istället för chorizo eller falukorv använde jag en kycklingkorv som jag gillar. Den färska chilin bytte jag ut mot Sambal oelek på burk. Jag hade inte vare sig crème fraiche eller gräddfil till och det är gott även utan. Denna värmande mustiga gryta passade helt perfekt till middag en ruggig dag som denna.

Bilden är lånad från Markos mat

4 kommentarer:

 1. Har hört att ni haft det stormigt och snöigt...brrr vad vi vill ha vår nu, eller hur?
  Solen lyst här idag:).
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu har det kommit ännu mer snö och det har blåst isande kalla vindar ute. Jag längtar i massor till våren kommer!
   Kram

   Radera
 2. Ja,fy vad less jag är på snön nu....det var ju så underbart med solen och våren var på G här förra veckan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Även om det är vackert med snö så är det inte särskilt trevligt när man ska gå ut. Det blir än jobbigare att gå än när det är barmark...

   Radera