15 december 2012

Två "julaftnar"

Att köpa julklappar är något jag inte gillar. Det är roligt att ge bort julklappar men själva inhandlandet av dem tycker jag är ett elände. Jag tycker det är svårt att komma på vad jag ska köpa. Nästan varje år väntar jag allt för länge innan jag ens börjar tänka på julklapparna. Tror det beror på att jag försöker förtränga det hela så länge som möjligt. Plötsligt ”upptäcker” jag att det snart är jul och att jag måste sätta fart. Det är samma sak varje år.

Tyvärr har det inte blivit bättre med åren utan snarare tvärt om. Suck! Idag har jag i alla fall lyckats köpa två julklappar och jag har kommit på en till. Jag blir säkert färdig i tid det här året också. På ett sätt skulle jag vilja sluta med julklappar men ändå vill jag inte det. Det är väldigt roligt när allt är klart och man har en lite hög med paket som ska ges bort. Sen är det ju ganska roligt att öppna paket och det är ännu roligare att se andra öppna sina.

Jag ser fram emot julen i år och det gjorde jag förra året med. Förra året var mina barn och mitt barnbarn här och det var jätteroligt även om det var lite trångt här i min tvåa. Nu i år ska jag och min dotter åka till min pappa dit även min bror och hans dotter kommer. Sonen och hans familj ska vara hos ”mormor” och ”morfar” under mellandagarna kommer de hit en sväng och då ska vi han en andra liten julafton tillsammans. Två ”julaftnar” har jag aldrig firat förr.

Det blir kul!

6 kommentarer:

 1. Det blir säkert trevligt att ha två julaftnar, tror du inte? :) Visst är det roligt att ge bort julklappar. Jag tycker till och med om att köpa dem. Men i år har jag inga möjligheter i världen att köpa några. Jag överlever varje månad på lånade pengar. Det kommer ta ett bra ta att komma igen efter att jag börjar få hyfsad ekonomi igen. Jag ser fram mot den stunden, inte årets julafton. kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har aldrig tyckt om att köpa julklappar och det blir alltid dyrare än jag har tänkt mig och vad jag egentligen har råd med. Med halv sjukersättning är det inte allt för fett och det är svårt att vänja sig med att ha mindre pengar. Hoppas din ekonomi ordnar sig!
   Kram

   Radera
 2. Jag tycker det är så kul att ge bort och att köpa med:). Jag ber om en önskelista så kör jag efter den och så några överraskningspresenter med:). Ska bli härligt med lite lugn och frid.
  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har bett att få önskelistor från mina barn men det har jag inte fått. Min pappa brukar inte heller önska sig något så det är allt annat än enkelt att veta vad man ska köpa...
   Kram

   Radera
 3. Vi brukar alltid fira julafton två gånger..det har vi gjort över tio år nu. Men det brukar vara skoj,dels att man inte behöver äta all julmat båda gångerna. Och sen blir det att man drar ut på klapparna. Vi är också långt ifrån med att ha klapparna klara. Men jag brukar pyssla ihop några själv, då jag gillar att pyssla. Att ge bort sånt gillar jag....brukar ofta göra godiskorgar med eget gjort godis eller kakor...

  SvaraRadera
  Svar
  1. I morgon ska jag köpa de sista klapparna och när det är gjort kommer jag att pusta ut...

   Radera