18 oktober 2012

Kursen jag börjat

Igår berättade jag att jag skulle börja en kvällskurs men jag berättade inte vilken. Allt för att försöka väcka lite nyfikenhet. Idag har jag haft en riktigt dålig dag för jag har haft en helt förfärlig värk i mina ben. Jag har ont nästa varje dag men idag har det varit värre än vanligt. Att ha ont tar massor av energi och jag har mest tillbringat tiden efter jobbet i soffan. Nu först orkar jag skriva det inlägg jag ”lovade” igår. Jag har inte lika ont längre när jag har varit hemma och vilat ett tag.

Kursen jag börjat handlar om meditation. Jag har praktiserat det till och från för mig själv under ganska många år och när den här kursen dök upp tänkte jag att det är ett gyllene tillfälle att lära sig lite mer. Igår kväll hade vi första träffen av totalt sex. Förutom kursledaren är det bara fem deltagare så vi är en liten grupp. Vi hann inte med så mycket igår eftersom vi ägnade en del av tiden till att bekanta oss med varandra.

Det blev lite prat om vad meditationen kan ge och om att det kan vara olika för oss vad det ger oss. Mycket handlar om hur mycket tid vi lägger ner själva. Helst bör man försöka ägna en stund varje dag till meditation och gärna på morgonen. Vi fick prova på att göra två olika övningar.  Den första var att jorda sig. Vi stod upp och blundade och föreställde oss att vi var träd. Vi visualiserade att vi var träd som växte oss starka ur jorden och tog upp näring från den. Vi föreställde oss också att vi tog emot solens energi. Jag såg för mig att jag var ett blommande körsbärs träd och det var lite häftigt med bilden jag ”såg” inom mig.


Den andra övningen gick upp på att vi skulle samla oss i våra kroppar och liksom skulle sätta på oss en ”rustning” som ”skyddade” oss. Just den övningen gick sämre för mig eftersom den första bild som dök upp hos mig var en grå och kall metallrustning. Det tyckte jag inte passade mig så min ”rustning” förvandlades till en av ett gyllene tunt tyg istället. Övningen blev inte riktigt bra eftersom ett tunt gyllene tyg inte är något vidare skydd för vare sig kroppen eller själen. Jag tolkar det jag kände som om jag har ett väldigt tunt skal. Det är nog så det är...

Ser fram emot fortsättningen nästa vecka!

6 kommentarer:

 1. Att meditera är det bästa man kan göra. Jag har gjort det i flera år och för varje gång så mår man bara så mycket bättre.
  Lycka till nu med din kurs. Har börjat på ny yoga och trivs som fisken i vattnet:)
  Kramar om dig mycket

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag brukar köra lite yoga för mig själv Mendez skulle vara bra att prova på att ha en ledare så man lär sig ordentligt. Det finns yoga som är särskilt avpassad för MS och det skulle jag vilja prova på.
   Kram tillbaka :-)

   Radera
 2. Vad spännande med kursen. Vill höra mer efter nästa vecka. Kram på dig och hoppas du inte ha samma värk nu i benen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska berätta mer om hur det fortskrider med kursen. Som tur är har värken gett sig. Nu har jag bara "normal" värk. Den klarar jag av utan problem.
   Kram

   Radera
 3. Ja, meditation låter väldigt spännande. Har aldrig provat själv, blir spännande att höra vad du tycker.
  Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har kört med det till och från men bara efter det jag läst mig till. Att ha en ledare som är erfaren blir en helt annan sak. Jag ska skriva mer om det här nästa vecka.

   Radera