22 juli 2012

För mycket vila

Nu är två av mina tre semesterveckor till ända. Jag åkte bort några dagar i början av semestern men resten av tiden har jag varit hemma. Förra helgen och i början av veckan hade jag besök så jag har inte bara varit för mig själv. Från början var det meningen att jag skulle göra en till kort liten resa men jag ändrade den planen i sista stund. Det är ingenting jag ångrar. Jag har det bra här hemma men jag måste erkänna att det blir lite trist.

När jag är hemma så ser jag en massa saker som jag ”borde” göra och ju mer tid jag har desto mer kommer jag på. Mitt gamla ”duktiga” jag vaknar helt enkelt till liv. Grejen är bara att jag inte orkar med att göra allt det där jag tycker att jag ”borde” göra. Visst gör jag en del små saker men inte är det mycket. Så blir det alltid när jag har gott om tid. Faktum är att jag gör betydligt mindre när jag har gott om tid än jag gör annars.

Men tro inte att jag har något dåligt samvete för den sakens skull. Det är bara en reflektion över hur det kan bli. Jag har ju faktiskt semester och semester är till för vila och rekreation. Vila har jag nästan fått lite väl mycket av. Det är inte riktigt bra det heller. Allt i livet handlar om balans. Man ska ha balans mellan vila och aktivitet för att må riktigt bra. Att hitta den rätta balansen är inte alltid så enkelt. Men jag jobbar på saken…

 

6 kommentarer:

 1. Då är vi två min vän, som jobbar på balansen mellan vila och aktivitet. Jag är så inidödentrött efter en fantastisk semestervecka. Men det är nog bättre i morgon. Kram på dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Efter en riktigt bra semester kan man behöva lite extra semester för att vila upp sig ;-) Fast för mig har det som jag skrev blivit lite för mycket vila...
   Kram :-)

   Radera
 2. jag är precis likadan, har svårt att komma igång om jag har för mycket tid, medans jag är jätte effektiv och jag har ont om tid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, skulle tro att vi är ganska många som funkar på samma sätt :-)

   Radera
 3. Även jag funkar så, jobbar bäst under press. Har vilat massor och rest en del under mina första lediga veckor, nu är det bara några dagar kvar och jag känner att jag börjar ånga upp mig nu över saker jag vill ha gjort hemma innan jobbet drar igång..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kommer inte att få gjort det jag hade tänkt göra men jag är rätt van vid att det blir så. Det är faktiskt inte någon katastrof. Det är ju kvar ;-)

   Radera