1 juli 2012

En stor besvikelse

På förmiddagen idag kom jag på att jag skulle kolla på nätet om jag kunde hitta någon information om det har fattats något beslut om Fampyra ska ingå i högkostnadsskyddet. Jag hittade information och det blev en stor besvikelse. Tandvårds- och läkemedelsverket har fattat beslut om att Fampyra inte ska ingå i högkostnadsskyddet. Jag som har hållit både tummar och tår i flera månader för att det skulle bli ett helt annat beslut.

Det innebär alltså att patienter som använder detta läkemedel får stå för hela kostnaden själv. Priset för en månads behandling uppgår för närvarande till 3847 kronor enligt den information jag har hittat. Med den inkomst jag har finns det ingen som helst möjlighet att betala det priset. Jag kommer inte att kunna släppa tanken på Fampyra innan jag har fått prova. Om jag får testa och inte blir hjälpt så vet jag det och då är det inte mer att fundera på.

Skulle jag däremot bli hjälpt blir det naturligtvis jobbigt att inte ha råd med medicinen och jag har ingen klar strategi för vad jag ska göra då. En sak är dock säker. I så fall kommer jag inte att acceptera den saken stillatigande. Jag kommer i så fall att gå vidare på ett eller annat sätt. Att jag tänker som jag gör beror på att jag har ett liv och jag vill göra det bästa möjliga av det liv jag har. Jag tänker inte tyst och stilla nöja mig med att det är som det är!

6 kommentarer:

 1. Jag håller med dig fullständigt. Vi har ett liv och vi får kämpa för att få det så bra som möjligt. kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det enda att göra är att fortsätta att kämpa på!
   Kram

   Radera
 2. men hur f.n tänker dom

  nu vet jag inte vad det är men det gäller väl en medicin som kan hjälpa dig

  Finns det ingen stiftelse eller nåt som du kan ansöka att få som kan hjälpa dig med pengar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det enda som räknas är pengar helt enkelt. Det är frågan om en medicin som kan göra att de symptom jag på grund av min MS blir bättre. Vissa har mycket bra effekt av den och jag har bestämt att jag vill prova även om det kostar mycket. Om det kan finnas något sätt att få pengar vet jag inte. Tänker prova i vilket fall som helst. En månad har jag väl råd med :-)

   Radera
 3. Ohh så trist och typiskt att det alltid ska vara något som sätter käppar i hjulet.

  Hoppas att det löser sig för dig på bästa sätt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns väldigt surt att kostnaden för en medicin ska kunna sätta käppar i hjulet. Om det finns något som kan göra att livet blir enklare att leva borde det inte vara så att man ska behöva vara högavlönad för att för att använda den...

   Radera