1 november 2012

Ingefära och lime

Igår hade jag som vanligt en arbetsfri dag. Den här veckan behövde jag den mer än vanligt. Min förkylning som började i söndags har bara blivit värre och värre för varje dag. Igår var jag riktigt eländig. Jag hade mest lust att stanna inne hela dagen men jag hade ett ärende till apoteket så jag gick ut ändå. På morgonen kom jag ihåg den ingefäradryck som jag fick tips om förra gången jag hade en rejäl förkylning. Om den hjälper kan jag inte svara på men det känns väldigt bra att dricka den. När jag ändå gick ut gick jag förbi affären och köpte färsk ingefära och lime. Direkt jag kom hem gjorde jag i ordning en stor mugg.

Under den gångna natten var min sömn minst sagt bedrövlig. Jag hade jättesvårt att somna för det retade så mycket i halsen. I ett i ett var jag tvungen att ta en klunk vatten. Vid midnatt hade jag fortfarande inte somnat och då gick jag upp och tog fram en ask halstabletter som jag visste att jag hade i ett skåp i köket. Sista gången jag tittade på klockan innan jag somnade var det tjugo över ett. Och tro inte att jag sov ordentligt utan jag vaknade gång på gång fram till klockan var sex och då var det tji att somna om. Jag gick till jobbet trots att jag egentligen borde ha stannat hemma. Vid lunchtid kände jag att jag inte orkade mer så jag tog flexledigt på eftermiddagen.

Väl hemma gjorde jag än en gång en stor mugg ingefäradryck och när jag har skrivit klart det här ska jag göra en till och krypa upp i soffan. Det kommer än en gång att bli en tidig kväll den här veckan. Tur att det är helg i morgon och dessutom en kortare arbetsdag. Jag behöver verkligen den här helgen till att vila upp mig ordentligt. Om du vill testa min ingefäradryck så kan du följa mitt ”recept” nedan.

Pressa en halv lime och häll saften i en mugg. Tillsätt mellan en halv och en matsked färsk riven ingefära beroende på hur starkt du vill ha det. Koka upp vatten och fyll i muggen. Låt drycken dra en stund och tillsätt en tesked honung om du gillar honung. Jag avstår från den även om den är nyttig.

Drick och njut!

2 kommentarer:

 1. ingfära i dricksvatten gillar jag också. :) hoppas du kryar på dig snart. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att ha ingefära i dricksvattnet har ja inte provat men det låter gott och jag ska testa det. Nu är jag mycket piggare och snart är jag nog fri från förkylningen :-)
   Kram

   Radera