19 januari 2012

Tänk vad jag kan klara!

Jag har känt mig i ovanligt bra form under nästan en hel vecka nu. Att jag har bra dagar då och då är jag van vid men jag kan knappt minnas när jag haft så här många bra dagar i rad. Mina bra dagar innebär inte på något sätt att jag är besvärsfri men orken i benen och uthålligheten har varit ovanligt bra. De flesta som är vana vid att vara ”friska” skulle säkert klaga om de hade det som jag har det när jag känner mig bra. Men nu är det så att jag jämför mig med mig och inte med andra och jag är otroligt glad för varje bra dag jag har. När jag har en period när jag mår extra bra väcks alltid hoppet om att det ska bli ännu bättre.

Jag funderar på om det kan vara så att mina förändringar av kosten börjar ge resultat eller om det bara är en tillfällighet att det känns så bra som det gör. Det är ett halvt år sedan jag uteslöt gluten ur kosten och jag försöker undvika allt som har högt GI. Sedan en vecka gör jag smoothie till frukost de dagar jag jobbar. Det innebär att jag har minskat mitt intag av mjölkprodukter eftersom jag förr brukade äta fil till frukost. Efter jobbet idag har jag tvättat och det innebar tre vändor ner till tvättstugan. När jag var klar med tvätten orkade jag ändå göra mat och diska. Trots allt detta känner jag mig inte helt utsliten. Gissa om jag är glad!

8 kommentarer:

  1. Åh vad glad jag blir av att läsa att du är så pigg:)
    Mycket klokt att bara jämföra med dig själv.
    Hoppas du får fortsätta ha så bra dagar. Har läst lite om det där med kost och MS, mycket intressant!
    Kram till dig:)

    SvaraRadera
  2. Förra veckan var jag mig väldigt risig i benen och då skrev jag mitt första inlägg där jag "gnällde" lite. Det dändes bra att kunna skriva ett mer positivt inlägg nu :-)

    Jag har också läst en hel del om kost och MS eftersom jag tror att kosten har större inverkan än man kan ana!
    Kram

    SvaraRadera
  3. Kosten spelar en så stor roll. Jag testar mig fram också.

    Är nog bara lite rädd eftersom jag nästan höll på att stryka med vid en av mina allergiska reaktioner av en bromsar annars låter just Tysabri väldigt bra tycker jag.
    Kram kram

    SvaraRadera
  4. hej vad härligt att höra!

    Ang. kateter så är det inte så farligt alls! Lite pyssligt ibland att "hitta rätt", men annars får jag det att fungera och bara jag får min botox också så kommer jag slippa att vara kissnödig i huvudtaget! WOW liksom. jag t.o.m drömmer att jag kissar och är kissnödig...

    SvaraRadera
  5. Messan: Att testa sig fram med kosten tror jag är hyfsat ofarligt så länge man inte är allt för extrem. Jag håller tummarna för att det funkar med Tysabri för dig!
    Kram

    Lilly Lee: Du kanske har det ännu besvärligare med kisseriet än vad jag har. Jag ska i vilket fall ta itu med att få en remiss till en specialist. Det är ett bra första steg :-)

    SvaraRadera
  6. Så kul att läsa att du mår så pass bra. Jag tänker varje dag, på att jag ska lägga om kosten,-men det är glömt till frukosten.

    SvaraRadera
  7. Härligt att du redan märker av kosten.

    Man hittar rätt och en lagom nivå med tiden.

    SvaraRadera
  8. Helena: Det kan ta ganska lång tid att komma från tanke till handling när det gäller vissa saker. Att hitta det rätta motivationen är inte alltid så enkelt...

    Zanna: Om det är kosten jag märker av eller bara en tillfällighet vet jag inte helt säkert men det lär väl visa sig.

    SvaraRadera