16 maj 2012

Att vakna av sig själv

Att vakna av sig själv är det allra bästa sättet att vakna på. Inte de gånger man vaknar mitt i natten eller alldeles för tidigt förstås. Jag har sovit som en stock i natt och jag vaknade av mig själv ungefär en kvart innan den tid jag hade ställt som väckningstid idag. Det var helt perfekt. Egentligen gillar jag inte att ställa klockan när jag är ledig men oftast gör jag det ändå. Bara för säkerhets skull.

Min morgon har varit lång och fridfull. En riktigt perfekt morgon. Nu ska jag sluta ”lata” mig och sätta i gång att packa. Under helgen ska jag åka på besök till min pappa. Bussen jag ska åka med går fem över ett om den följer tidtabellen. Resan är bara drygt arton mil men den tar ändå fyra och en halv timme eftersom det är några lite längre stopp under vägen.

Att åka bort är trevligt men ändå lite jobbig. Jag blir alltid så fasligt trött av att resa trots att jag bara sitter still. Eller kanske jag blir mest trött för att jag sitter så still. En annan sak som är jobbigt med att resa bort är att bestämma vilka kläder som ska med. Min resa går till Norge och de har nationaldag i morgon och på nationaldagen ska man vara finklädd. Jag har som vanligt lite beslutsångest…

Sist men inte minst vill jag visa en bild på den fina blomman jag har i mitt sovrumsfönster. På bilden syns även lite av mina nya sovrumsgardiner. Jag är nöjd med dem!

10 kommentarer:

  1. Mina orkideer blommar inte just nu.
    Utomhus är det inte så mycket fart heller :/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har en till orkidé som står i knopp :-) Ute är det inte mycket fart här heller...

      Radera
  2. Orkidéer är det vackraste jag vet. De ger lugn och glädje när jag ser på dem. Dina gardiner ser jättefina ut, förstår att du ärnöjd :-)

    Härligt med en liten resa, även om det är tröttsamt. Hoppas du får det riktigt skönt och bra!

    Härligt att få sova gott och vakna utsövd. Det händer tyvärr inte mig dessa tider, men jag ser mycket fram emot att den tiden återkommer!

    Kramis

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu har jag packat klart och det är nästan det värsta med att åka bort. Hoppas det snart blir bättre för dig!
      Kram

      Radera
  3. håller med att packningen är jobbig
    men att fira 17 Maj i Norge måste vara härligt, denna stämning och alla glada människor.
    Kan sakna att vi svenskar inte är mer patrioter och stolta över vårt land.

    Ha en jättebra resa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Firandet kan jag vara utan om jag ska vara ärlig... Nu är jag klar för att åka. Vädret är så vackert så jag går redan nu så jag kan sitta ute i solen och vänta. :-)

      Radera
  4. Vad härligt att åka bort lite, men jag förstår att det tröttar. Fina gardiner, har du visat bild på hela rummet efter att du fixade? Har jag missat det? Kram på dig och ha det så skönt.. kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har inte visat någon bild från mitt sovrum förutom den här som inte visar särskilt mycket... Resan gick bra igår men jag var väldigt trött när jag kom fram. Idag har allt varit bra :-)
      Kram

      Radera
  5. Jag älskar orkidéer och har flera stycken fast...jag har bara vita för det är min inredningsfärg:).

    Ha det jättemysigt på din resa och ta det lagom lugnt.
    Kramisar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har en vit förutom den här. Den vita har knoppar på gång. Jag lovar att jag tar det lugnt!
      Kram

      Radera