3 november 2011

Wake-up lightEftersom jag är en mycket morgontrött person är det ett elände för mig att vakna när det är mörkt ute. För några veckor sedan gjorde jag äntligen slag i saken och beställde mig en ”wake-up light” lampa. När jag fick lampan hade jag semester och dessutom var det inte mörkt på morgnarna. Men jag testade ändå lampan bara för att se att den fungerade. I tisdags jobbade första dagen efter min semester men då glömde jag att sätta på min nya tingest. Jag hade fixat tidsinställningen redan på dagen men jag slog aldrig igång den. Nu var det så att jag vaknade innan den skulle ha börjat lysa i tisdags så det spelade i och för sig ingen roll.

Igår var jag ledig så då behövde jag ingen väckning. Så nu i morse använde jag min nya ”lampa” för första gången. Jag vaknade innan lampan hade börjat lysa och behövde gå på toaletten. Min vana trogen tittade jag inte på klockan utan kröp till sängs för att somna om igen. Jag somnade inte direkt och hörde en och annan bil som körde förbi utanför mitt hus. Då förstod jag att det nog var morgon men jag stannade ändå kvar i sängen. Efter en stund öppnade jag mina ögon och då såg jag att lampan lyste svagt. Eftersom jag kände mig vaken bestämde jag mig för att stiga upp. Så om jag kommer att väckas av ljuset vet jag fortfarande inte.

Men det upptäcker jag väl tids nog…

4 kommentarer:

 1. Hi hi, du kommer att vakna innan den slås igång fler gånger. Du är väl för nyfiken, undermedvetet ;-)))

  SvaraRadera
 2. I morse vaknade jag inte före lampan tändes men jag vaknade inte AV den heller. Ska ändra om lite i de inställningar jag gjort...

  SvaraRadera
 3. :-) dette blir spennende å følge med på, ettersom jeg har planer om å kjøpe en slik lampe selv....hvis den hjelper å våkne om morgenen er den vel verd pengene...lykke til med den :-)

  SvaraRadera
 4. I morse vaknade jag inte av lampan men jag tyckte det var lättare att vakna när den lyste :-)

  SvaraRadera